Leerkracht worden

Bijleskantoor StudieCo is doorlopend op zoek naar gemotiveerde nieuwe krachten!

Zoals beschreven op andere pagina's van onze website, is het doelpubliek van onze onderneming de schoolgaande jeugd van alle onderwijsniveaus (basisschool tot en met hogeschool of universiteit). Onze leerkrachten geven dan ook alle mogelijke schoolse vakken maar specifiek zijn wiskunde, statistiek, wetenschappen, Frans en Latijn veel gevraagd door onze klanten. Daarnaast is er ook een grote vraag naar personen die algemene studiebegeleiding kunnen geven aan leerlingen basisonderwijs en middelbaar onderwijs tot en met de tweede graad.

Wie zoeken wij? De personen die StudieCo zoekt, zijn gedreven, geëngageerd en in staat om op een aangepaste manier te communiceren met de doelgroep. Onze leerkrachten zijn assertief en slagen erin, naast de inhoudelijke kennisoverdracht, de leerlingen ook te motiveren. Zij communiceren helder met de ouders over de vooruitgang van hun zoon of dochter.          

Een formele vereiste is dat de kandidaat leerkracht in het bezit is van een kandidaats- of bachelordiploma hoger onderwijs voor de vakken die hij of zij wenst te doceren. Ervaring in het (regulier) onderwijs, kennis van trajecten voor bepaalde examencommissies of een lerarenopleiding zijn uiteraard pluspunten maar geen must. Goede tot uitstekende resultaten tijdens middelbaar en/of hoger onderwijs strekken tot aanbeveling in de selectieprocedure.  Hoewel overal in Vlaanderen en Brussel opdrachten gedaan worden, nodigen wij zeker specifiek die personen uit die kunnen lesgeven in (meerdere) stedelijke centra zoals Brussel en de rand rond Brussel, Antwerpen-Stad, Gent, Leuven, Hasselt, Mechelen, Kortrijk en Brugge.

De meeste leerkrachten die al opdrachten uitvoerden, hebben reeds een hoofdberoep (deeltijds of voltijds) en geven daarnaast bijlessen of studiebegeleiding via StudieCo. Er zijn echter ook andere profielen zoals:

  • pas afgestudeerden die een bijkomend jaar volgen (bijvoorbeeld om hun GPB te behalen)en zo een centje willen bij te verdienen en ook ervaring willen opdoen;
  • gepensioneerde leerkrachten die hun maatschappelijk engagement op een andere manier willen verder zetten;
  • free lance leerkrachten/opleiders die, naast hun opdrachten voor bedrijven, ook met jongeren wensen te werken;

Wat kunnen wij u bieden? Hetgeen Bijleskantoor StudieCo u kan bieden, zijn opdrachten (bijvoorbeeld in aanvulling van een hoofdberoep) ten belope van twee tot tien uur per week. Naast een aantrekkelijke uurprijs, heeft u ook de inhoudelijke voldoening van de interactie met de leerling/student in kwestie. Het tijdstip waarop de lessen gegeven worden, situeert zich over het algemeen buiten de reguliere werkuren (geen nine to five met andere woorden). De begeleiding wordt voornamelijk 's avonds gegeven (17 uur - 22 uur), op woensdagnamiddag of tijdens de weekends. Ook de typische schoolvakanties tijdens het schooljaar alsook de zomermaanden voor tweede zittijd hoger onderwijs zijn drukke periodes. De opdrachten situeren zich in de directe regio van uw woonplaats (straal 15 km): er worden dus geen verre verplaatsingen gevraagd. U plant bovendien vrij uw eigen agenda in samenspraak met de ouders of de leerlingen/studenten in kwestie.

Hoe solliciteren? U stuurt uw volledig CV in word- of pdf-file per e-mail naar kandidaat@studieco.be met vermelding van uw volledige naam en alsook uw provincie in het onderwerp van de e-mail. Indien u al werkt als zelfstandig bijlesleerkracht (in hoofd- of bijberoep), vermeld dit dan uitdrukkelijk. De CV's worden minimaal één keer per week geëvalueerd en u krijgt onmiddellijk feedback.